Lyfta skrot

Idag hade jag tänkt att kverulera lite om träning. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i idrott och andra fysiska aktiviteter, speciellt inte sådana som utförs i grupp. Jag har aldrig varit med i fotbollslaget eller orienterat. Men allt eftersom åren tog ut sin rätt så har jag insett att det är nog dags.

Jag började med att motionssimma, som mest simmade jag en timma varje morgon innan jobbet. Men det blev så jävla tråkigt efter ett tag att ligga där och harva fram och tillbaka i bassängen så jag tröttnade. Istället började jag träna styrketräning på Nautilus, gymmet som låg i badhuset.

Det har jag hållit på med nu i snart sex år, i stort sett utan uppehåll. Träningsovillig som jag är så har jag uppskattat den opretentiösa inställningen på Nautilus, det är helt ok att vara småfet och ha på sig en sleten gratis-tischa. Men nu har jag känt ett behov av förändring.

När mitt årskort på Nautilus gick ut för några veckor sedan löste jag ett nytt på Friskis. Vi har friskvårds-bidrag på jobbet så jag får tillbaka hälften av pengarna jag lägger ut. Har varit där några gånger nu och det verkar ok, spännigare än på Nautilus men ändå under kontroll. Har känt mig lite vilsen eftersom jag inte har något program än (kommer på onsdag) och inte riktigt kan maskinerna. Hade en monstruös träningsvärk i armarna efter första passet, hittade tydligen lite nya muskler som inte fått något innan.

On a sidenote, en polare i Göteborg börjat träna på ett nygammalt gym som heter Crudo som verkar rätt bra. Drivs tydligen av en gammal Robinson-profil.

Just nu värderat 2.5 av 11 människor

 • Currently 2,454545/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-03-31 at 14:28
Tags: träning, gym, motion
Categories: Träning
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (2) | Post RSSRSS comment feed

Fire up that PPC...

I dag är jag inne på BattleTech! Min fascination för detta spel började för mycket länge sedan, jag hade precis börjat spela rollspel och brädspel och vi köpte första utgåvan av Battletech i vår lokala hobbyaffär. I lådan fick man förutom ett ganska tunt regelhäfte några hex-baserade kartor en massa "skitfräcka" figurer i papp. Vi köpte upp oss på alla supplementen som FASA gav ut (CityTech, AeroTech och ett till som jag inte kommer ihåg namnet på men som gick ut på större slag). Åren gick och FASA gick i konkurs.Under tiden spelade vi nog mest de olika inkarnationerna av Mechwarrior på datorn. Rätt kul men inte samma sak. Det finns även ett RTS som heter MechCommander som också är ganska spelbart.

Det som lockar mig när det gäller BattleTech (förutom det uppenbart skitfräcka i 15 meter höga stridsmaskiner) är nog det extremt välutvecklade och genomtänkta universumet. Och det är inte bara jag som tycker så, det finns en enorm fanbase och massor av böcker som håller hela BattleTech-världen levande. Numera är det Wizkids som äger licensen och de ger ut ett samlarfigurspel som också det heter Mechwarrior fast med tillägget Age of Destruction. De tillåter dock att andra publicerar material till de gamla versionerna av BattleTech, innan var det FanPro men nu har Catalyst Game Labs släppt en ny utgåva av Classic BattleTech. Jag tycker det verkar som om Wizkids samlarspel är på dekis så jag väntar med viss spänning på om det kommer att hända något nytt inom BattleTech världen. Ett nytt spel till datorn (förutom det urusla FPS’et MechAssault) står helt klart högt upp på önskelistan.

Jag har köpt Catalysts nya utgåva och håller nu på att få en massa mechar uppmålade av polare (som kan måla figurer, till skillnad från mig) så förhoppningsvis kan det blir en del mech-strider framöver. Jag funderar på att köra igång en kampanj där man spelar samma enhet slag efter slag. Vi får väl se hur det blir.

 Madcats on the prowl

Just nu värderat 4.0 av 3 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-03-19 at 09:06
Tags: battletech, mechwarrior, figurspel
Categories: Figurspel | Strategi
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

En dag på sjön

Första blogginlägget. Tänkte börja med någon form av programdeklaration. Eftersom jag är en gammal gamer kommer denna blogg i första hand handla om spel i olika former. Jag lirar massor av rollspel, och då menar jag den riktiga sorten när man sitter runt ett bord och rullar tärningar, flyttar figurer och tjötar tjöt. Givetvis spelar jag också en massa spel på datorn, framför allt rpg och turn-baserad strategi. Lite figurspel i olika former förekommer också. Med sannolikhet gränsande till visshet så kommer jag också glida in på film, böcker, musik, politik och annat som poppar upp i min överaktiva hjärna.

Jag såg på www.wargamer.com att Creative Assembly håller på med ett nytt Total War spel kallat Empire:Total War. Tanken är att man ska segla runt och skicka bredsidor på fienden. Det ser grymt snyggt ut och jag ser fram emot att få korsa T'n med en fregatt någon gång i framtiden. Andra sjöslagsspel jag har spelat mycket är Harpoon och War in the Pacific, bägge från www.matrixgames.com. WitP kommer in en ny utökad version till sommaren så då blir det att köra igång en ny kampanj.

Dags att mata papegojan, Aarghh...

Just nu värderat 3.0 av 1 människor

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-03-17 at 10:31
Tags: wargamer, total war, wargaming
Categories: Strategi
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed