Mass Defect

Bioware har gått ut på sitt forum för PC versionen av Mass Effect och berättat att de kommer att använda SecuROM för att försvåra piratkopiering. Detta innebär att spelet kommer att kräva registrering via nätet för att fungera. Registreringen måste dessutom förnyas minst var 10:e dag, annars låser sig spelet. Man har dessutom begränsat antalet installationer per licens till tre, vilket ju ställer till det när man ska installera om eller låna ut det till en polare.

Inte hela världen egentligen, det finns många spel som man måste vara online för att kunna spela, men jag tror ändå att Bioware skjuter sig själva i foten. Det strul kopieringsskyddet oundvikligen kommer att orsaka drabbar ju enbart de som ärligen köpt spelet, de som laddat hem den crackade varianten behöver ju inte bry sig.

Jag har alltid gillat Biowares spel och äger flera stycken. Har sneglat lite på Mass Effect men kommer nog att hoppa över det. Det finns ju andra spel från företag som inte straffar sina kunder...

Läs mer på IDG och The Inquirer.

Hackat Mass Effect?

Just nu värderat 4.0 av 1 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Nattman
Posted on: 2008-05-08 at 14:14
Tags: pc spel, bioware, piratkopiering, kopieringsskydd, drm
Categories: PC spel
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed

Beaver patrol

En av mina gamla teser har nu besannats, klappa aldrig en bäver. Dessa onda bestar som befolkar vattenhål över hela landet har nu tagit ett steg för långt. Ett helt oskyldigt litet barn blev svårt sargat när det i välmening ville smeka bävern. Den förskräckta fadern, som filmade incidenten, kunde inte göra annat än att utropa "nej" för att sedan slita den lilla kroppen ur bäverns hungriga gap. Så går det ofta när man när man inte behärskar naturens enkla men obarmhärtiga juridik.

Att ge sig ut på bäverjakt slutar oftast med förtret för jägaren. Så lyd mitt råd, stanna hemma och smiska apan istället...

Bilden kommer från Naturhistoriska

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Nattman
Posted on: 2008-05-05 at 15:33
Tags: bäver jakt bäverjakt
Categories: Allmänt
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed